GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Ventilatiekanaal reinigen Tiel

Wij reinigen uw ventilatiekanaal!

Ventilatiekanaal reinigen Tiel

Ventilatiekanaal reinigen Tiel? Vrijwel elk ventilatiesysteem is voorzien van ventilatiekanalen. Deze kanalen zijn een belangrijk onderdeel van het complete ventilatiesysteem.

Ventilatiekanalen kunnen zowel schone als vuile lucht transporteren. Belangrijk is dat u uw ventilatiekanalen regelmatig laat reinigen. Door uw ventilatiekanalen regelmatig te laten reinigen, voorkomt u dat vuil en bacteriën verspreiden in door de ruimte.

Om veilig gebruik te kunnen maken van uw ventilatiesysteem, raden wij u aan de kanalen eens in de 3 á 4 jaar te laten controleren door een ervaren ventilatie monteur.

Zoekt u iemand voor het reinigen van uw ventilatiekanalen? Maak dan een afspraak op 0344 202 612. Wij komen graag uw ventilatiekanaal reinigen Tiel!

Luchtkanalen reinigen

Ventilatiekanalen worden doorgaans ook vaak luchtkanalen genoemd. Deze luchtkanalen transporteren de lucht uw huis in of uit. Het is belangrijk om deze kanalen regelmatig te laten reinigen. 

Een schone ventilatiesysteem zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit in huis sterk verbeterd. Door deze te laten reinigen, voorkomt gezondheidsproblemen als hoofdpijn, benauwdheid, (chronische) verkoudheid en geïrriteerde ogen.

Daarnaast is een ventilatiesysteem met schone luchtkanalen vele malen hygiënischer dan een systeem met vuile kanalen. Met een reiniging voorkomen wij de verspreiding van schimmels, bacteriën en virussen.

Op het moment dat uw ventilatiekanalen weer grondig gereinigd zijn, zal de luchtdoorstroom een stuk beter verlopen dan voorheen. Vuile kanalen bevatten vaak grote hoeveelheden stof, die de doorgang van de lucht verminderen.

Schone ventilatiekanalen zijn daarnaast ook beter voor het milieu. Een ventilatiesysteem met schone kanalen werkt namelijk zuiniger. Het systeem hoeft dan minder hard te werken. Hierdoor verbruikt u minder energie en dalen uw energiekosten!

Er zijn dus genoeg redenen waarom u uw luchtkanaal moet laten schoonmaken. Wilt u een afspraak maken voor het reigen van uw ventilatiekanaal? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Tiel via 0344 202 612.

Reinigen luchtkanalen

Het reinigen van de luchtkanalen is belangrijk om uw ventilatiesysteem in optimale conditie te houden. Daarom raden wij u aan om periodiek een onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Tijdens een onderhoudsbeurt voeren wij de volgende werkzaamheden uit:

Het inspecteren van het ventilatiesysteem en de luchtkanalen. Dit doen wij door met het blote oog te kijken naar de staat van de mechanische ventilatiebox, de afzuigventielen en de ventilatiekanalen.

Vervolgens reinigen wij uw ventilatiesysteem en de bijbehorende kanalen met een roterende borstel. Met deze borstel zorgen wij ervoor dat al het vuil loskomt van de kanaalwanden.

Tot slot zetten wij de box weer goed in elkaar. De ventielen en roosters worden weer teruggeplaatst en daarnaast zorgen wij ervoor dat uw systeem weer perfect staat afgesteld. U kunt hierdoor de levensduur van het apparaat zo lang mogelijk houden.

Wilt u uw ventilatiesysteem laten reinigen door een ervaren ventilatiemonteur van Schoorsteenveger Tiel? Neem dan gerust contact op via 0344 202 612. Onze monteurs helpen u graag!

Reinigen ventilatiekanalen

Het reinigen van de ventilatiekanalen kunt u het best laten doen door een ervaren vakman. Een ventilatiesysteem wordt in de fabriek gebalanceerd. Wanneer de reiniging niet goed wordt uitgevoerd kan het zijn dat de balans verstoord wordt en het systeem daardoor lawaai gaat maken. Daarnaast is er meer sprake van slijtage.

Indien u toch zelf uw ventilatiesysteem wilt reinigen is het belangrijk dat u weet dat het systeem bestaat uit drie onderdelen: de ventilatie-box, de afzuigventielen (afzuigpunten) en de ventilatiekanalen.

Onze monteurs hebben speciaal voor u een werkwijze opgesteld waarop u zelf uw ventilatiekanalen zou kunnen schoonmaken. U kunt deze werkwijze vinden bij het onderstaande kopje ‘’zelf ventilatie schoonmaken’’.

Laat u uw ventilatiekanaal liever reinigen door een ervaren monteur? Maak dan snel een afspraak bij Schoorsteenveger Tiel op 0344 202 612.

Zelf ventilatie schoonmaken

Mensen vragen vaak hoe zij zelf hun ventilatie kunnen schoonmaken. Onze monteurs hebben speciaal voor u een werkwijze uitgewerkt waarop u zelf uw ventilatie kunt reinigen.

Stap 1. zorg ervoor dat het ventilatiesysteem uit staat. Haal eventueel de stroom eraf.

Stap 2. open de ventilatiebox door de deksel eraf te halen en verwijder al het loszittend vuil met een stofzuiger. Vuil dat vastgeplakt zit aan de wanden kunt u voorzichtig eraf halen met een platte schroevendraaier. Maak de ventilatiebox goed schoon met een vochtige doek en sluit de deksel van de ventilatiebox weer als alles goed droog is.

Stap 3. nu de ventilatiebox schoon is kunt u beginnen met het reinigen van de ventielen. Dit zijn de afzuigpunten die u kunt zien in uw woning. Deze zijn meestal eenvoudig los te draaien uit de behuizing. Let op: het is belangrijk dat de ventielen na het schoonmaken weer hetzelfde terug worden geplaatst. Dit heeft met de afstelling te maken. Wij raden u daarom aan om met een stift te markeren hoe het ventiel erin gedraaid zat. Na het schoonmaken kunt u de ventielen weer vastdraaien in de behuizing.

Stap 4. Haal indien mogelijk de kap van het ventilatierooster. Dit kunt u doen door te draaien of voorzichtig te trekken (kliksysteem). Verwijder vervolgens al het stof en vuil met een stofzuiger. Maak de kap en het rooster schoon met een vochtige doek en draai/klik de kap weer vast op het rooster.

Stap 5. Indien u een ventilatiesysteem met warmteterugwinning heeft dient u ook de filters te reinigen of te vervangen. WTW-systemen zijn voorzien van filters die eenmaal te reinigen zijn. De volgende keer dient u de filters te vervangen. Wij raden u aan om de filters minimaal twee keer per jaar te reinigen en of te vervangen.

Stap 6. Vervolgens moeten de kanalen nog gereinigd worden. Dit kunt u doen met een stofzuiger. Let op dat u hierbij voorzichtig te werk gaat en geen schade aanricht aan uw ventilator.

Uw ventilatiesysteem en de bijbehorende luchtkanalen zijn nu schoon. Wanneer alles goed gedroogd is, kunt u de stekker weer in het stopcontact doen en kan het systeem weer gestart worden.

Maakt uw systeem nu ineens meer geluid dan hij eerder deed? Dan is er hoogst waarschijnlijk iets fout gegaan. Wij raden u aan zo snel mogelijk contact op te nemen via 0344 202 612.

Ventilatie reinigen

In veel gevallen is alleen het reinigen van de ventilatiekanalen vaak niet voldoende om een ventilatiesysteem weer goed gereinigd te krijgen. Volledige reinigingen gaand daarom vaak gepaard met het schoonmaken van de ventilatiebox.

Om het ventilatiesysteem perfect te laten werken is het van belang dat naast de kanalen, ook de ventilatoren en eventueel ook de WTW-unit grondig gereinigd worden.

Wanneer uw ventilatiesysteem luchtfilters bevat, is het belangrijk om deze regelmatig te vervangen. De filters bepalen voor een groot gedeelte de luchtkwaliteit in huis. Zeker voor mensen met allergieën (denk aan hooikoorts, astma, bronchitis) is het aan te raden om deze filters op regelmatige basis te vervangen.

Wilt u uw ventilatie laten reinigen door een ventilatie monteur met jarenlange ervaring? Maak dan snel een afspraak op 0344 202 612. Onze monteurs helpen u graag!

Ventilator reinigen

Bepaalde ruimtes in het huis zijn warme en vochtige plekken waar men veelal gebruik maakt van chemische schoonmaakmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan badkamers en toiletten. Het is erg belangrijk dat deze ruimtes goed geventileerd worden.

We merken dat dit in de meeste huishoudens gedaan wordt met een afzuigsysteem. Om te voorkomen dat de verluchting niet goed en onveilig verloopt, is het van belang dat de ventilator met enige regelmaat gereinigd wordt.

Wij raden u aan om alle ventilatoren, afzuigventielen, de ventilatie-unit en andere onderdelen op hetzelfde moment te laten reinigen. Wanneer u dit gedaan heeft, heeft u de zekerheid dat het gehele apparaat weer naar behoren werkt!

Wij raden u aan uw ventilator gemiddeld één keer in de vier jaar grondig te laten reinigen. Wilt u een onderhoudsbeurt laten uitvoeren? Neem dan snel contact op met Schoorsteenveger Tiel op 0344 202 612.

Ventilator schoonmaken

Veel mensen hebben thuis in hun wc of badkamer een ventilator om de lucht af te voeren. Het is daarom een belangrijk onderdeel dat regelmatig schoongemaakt moet worden om optimaal te functioneren.

Om een ventilator goed schoon te maken is het nodig om de ventilator los te halen uit het plafond of de muur. Enkel een doekje eroverheen halen is vaak niet genoeg om de ventilator echt goed schoon te krijgen.

Verwijder het loszittende vuil vervolgens met een natte doek. Voor het vastzittende vuil raden wij u aan een platte schroevendraaier te gebruiken. Wanneer de ventilator gereinigd is, kunt u deze voorzichtig terugplaatsen in de behuizing.

Ventilatoren zijn erg nauwkeurig afgesteld. Wanneer de afstelling aangepast wordt of de ventilator beschadigd raakt, kan het zijn dat uw ventilatiesysteem niet meer goed werkt.

Laat uw ventilator regelmatig schoonmaken. Op deze manier bent u ervan verzekerd dat uw systeem, vervuilde lucht zo snel mogelijk afvoert. Maak een afspraak via 0344 202 612.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Tiel? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Tiel.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Tiel.

Werkwijze Schoorsteenveger Tiel

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Tiel via 0344 202 612. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Tiel op 0344 202 612.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Tiel via 0344 202 612.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Tiel via 0344 202 612.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Tiel

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Tiel heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Tiel

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Tiel

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Tiel nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Tiel

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Tiel mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Tiel

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button