GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Vogelnest verwijderen Tiel

Wij verwijderen uw vogelnesten!

Vogelnest verwijderen Tiel

Vogelnest verwijderen Tiel? Heeft u een vogelnest die u wilt verwijderen? Schoorsteenveger Tiel helpt u graag!

Een vogel kan een nest bouwen op plekken waar u dat niet liever niet heeft. Denk hierbij aan vogelnesten onder de dakgoot, de dakpannen, of onder uw zonnepanelen.

Daarnaast zien wij regelmatig dat vogels een nest bouwen in een schoorsteen. Dit is gevaarlijk voor de vogel, maar ook voor u. De kans op schoorsteenbrand wordt met een vogelnest aanzienlijk groter. Ook kan een nest schade aanrichten aan uw schoorsteen.

Wilt u een vogelnest verwijderen Tiel. Bel dan Schoorsteenveger Tiel op via 0344 202 612.

Gevaren door vogelnesten

De aanwezigheid van een vogelnest in uw schoorsteen vergroot de kans op schoorsteenbrand aanzienlijk. Vogelnesten bestaan uit brandbaar materiaal zoals takjes en bladeren, maar ook stukjes stof en plastic. Het is daarom mogelijk dat het nest vlam vat wanneer u aan het stoken bent.

Een vogelnest kan ook de oorzaak zijn van een verstopping in het rookkanaal. Dit is gevaarlijk want hierdoor heeft de rook geen weg naar buiten. Een koolmonoxidevergiftiging is dan mogelijk.

Denkt u dat er misschien een vogelnest in uw schoorsteen zit? Aarzel niet en neem gerust contact op met Schoorsteenveger Tiel op 0344 202 612.

Twijfels over of u te maken heeft met een vogelnest?

Twijfelt u of u te maken heeft met een vogelnest? Dan raden wij aan om de schoorsteen voor de zekerheid te laten inspecteren.

Tijdens een schoorsteeninspectie beoordelen wij de gehele staat van uw schoorsteen. Hierdoor weet u direct of er een vogelnest zit in uw schoorsteen, en of er wellicht andere mankementen zijn om rekening mee te houden.

De schoorsteenveger kan uw schoorsteen ook gelijk vegen zodat u weer veilig kunt genieten van uw haard of kachel. Bij een schone schoorsteen is de kans op een schoorsteenbrand minimaal. Om deze reden raden wij aan om uw schoorsteen één of twee keer per jaar te onderhouden.

Wilt u een schoorsteeninspectie om te kijken of er een vogelnest in uw schoorsteen zit? Bel voor een afspraak naar 0344 202 612.

Verwijder vogelnesten niet zelf

Het is niet aan te raden om zelf aan de slag te gaan als er een vogelnest in uw schoorsteen zit. Hieronder beschrijven wij waarom dit is.

Ten eerste is het verboden in Nederland om een vogel tijdens het broeden te storen. Voordat het nest wordt weggehaald dient er eerst gekeken te worden of de vogel nog gebruik maakt van het nest. Dit kunnen wij beoordelen met behulp van een camera inspectie. Het vogelnest wordt verwijderd als de vogel het nest verlaten heeft. Mocht de vogel het nest nog gebruiken, dan komen wij later terug om het nest alsnog te verwijderen.

Het weghalen van het nest zorgt ervoor dat er veel roetdeeltjes vrijkomen. Roetdeeltjes zijn erg slecht voor uw luchtwegen. Om te voorkomen dat u die zelf inademt raden wij af om een vogelnest zelf te verwijderen.

Naast de gezondheidsrisico’s is het verwijderen van vogelnesten ook een lastige klus. We zien regelmatig dat vogels nestjes bouwen op oude vogelnesten. Hierdoor kunnen vogelnesten in schoorstenen soms wel tot twee meter hoog worden.

Wilt u een vogelnest laten verwijderen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Tiel op 0344 202 612.

Vogelnesten in schoorsteen voorkomen

Het verwijderen van vogelnesten is minder veilig en duurder dan het voorkomen van vogelnesten. Zoals het oude gezegde luidt: voorkomen is beter dan genezen!

Wilt u weten hoe u vogelnesten in uw schoorsteen kunt voorkomen? Dat kunt u doen door de vogels geen kans meer te geven om uw schoorsteen in te gaan. Dit is op verschillende manieren te realiseren. Deze manieren worden hieronder afzonderlijk beschreven.

Vogelrooster/boldraadrooster plaatsen

Een boldraadrooster is een metalen rooster dat boven in de schoorsteen wordt geplaatst. Hierdoor kunnen vogels uw schoorsteen niet meer in vliegen om een nest te bouwen.

Boldraadroosters zijn een betaalbare en effectieve oplossing tegen vogelnesten. De roosters worden daarom niet voor niks vogelroosters genoemd. Door een boldraadrooster te laten installeren kunt u uzelf veel geld en ongemak beparen.

Wilt u een boldraadrooster in uw schoorsteen? Bel voor een afspraak met Schoorsteenveger Tiel op 0344 202 612.

Schoorsteenkap plaatsen

Het plaatsen van een schoorsteenkap is ook een optie om vogels te weren. Dit is een soort dak van de schoorsteen en wordt dus bevestigd aan de bovenkant van het rookkanaal.

Een schoorsteenkap geeft de schoorsteen een mooie uitstraling en beschermd het rookkanaal tegen regen. Daarnaast zorgt een schoorsteenkap voor een betere trek in de schoorsteen en wordt hiermee voorkomen dat asdeeltjes kunnen ontspannen.

Wilt u advies over het plaatsen van een schoorsteenkap? Neem gerust contact op met Schoorsteenveger Tiel op 0344 202 612.

Regelmatig schoorsteenvegen

De laatste manier om uw schoorsteen vrij te houden van vogelnesten, is door uw rookkanaal regelmatig te laten vegen.

Een vogel broedt alleen tijdens het broedseizoen. Door jaarlijks te vegen kunt u het risico op een schoorsteenbrand door een vogelnest minimaliseren. Wij raden aan om eenmaal per jaar een schoorsteenveger in te schakelen voor het onderhouden van de schoorsteen. Gebruikt u uw haard of kachel dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minstens twee keer per jaar te laten vegen.

De rookkanalen van uw haard of kachel worden met onderhoud van de schoorsteen goed gereinigd. Daarnaast beoordelen onze vegers of er andere mankementen of beschadigingen zijn.

Wilt u uw schoorsteen laten vegen door een vakman? Bel dan met Schoorsteenveger Tiel via 0344 202 612.

Een ervaren schoorsteenveger inschakelen?

Wilt u veilig kunnen genieten van uw haard of kachel? Dan raden wij aan om uw schoorsteen minimaal één keer per jaar te laten vegen door een ervaren schoorsteenveger.

Om zeker te weten dat de schoorsteen op een juiste manier wordt schoongemaakt, raden wij aan om uw schoorsteen altijd te laten vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een vakman kanbeginnende problemen in uw schoorsteen herkennen.

Wilt u een schoorsteenveger met ervaring? Bel dan gerust naar Schoorsteenveger Tiel via 0344 202 612.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Tiel? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Tiel.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Tiel.

Werkwijze Schoorsteenveger Tiel

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Tiel via 0344 202 612. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Tiel op 0344 202 612.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Tiel via 0344 202 612.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Tiel via 0344 202 612.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Tiel

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Tiel heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Tiel

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Tiel

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Tiel nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Tiel

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Tiel mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Tiel

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button